Tartalomhoz ugrás

Bevontelektródás ívhegesztésA kézi ívhegesztés, vagy MMA más néven bevont elektródás ívhegesztésként is ismert. Ez a legrégebbi és legsokoldalúbban használható az ismert ívhegesztési eljárás közül.


bővebben>>AWI - Wolframelektródás védőgázas ívhegesztésAz argon védőgázas, volfrámelektródás ívhegesztés (AWI, vagy TIG hegesztésként ismert) olyan eljárás, mely nem leolvadó, volfrám elektródát alkalmaz. Az elektródát, az ívet és a megolvadt hegesztési ömledéket körülvevő területet a levegőtől semleges gáz védelmezi. Amennyiben hegesztőanyagra is szükség van, azt a megolvadt ömledék szélénél kell hozzáadni.


bővebben>>AFI - Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztésA fogyóelektródás védőgázas ívhegesztésnél (MIG, vagy MAG ívhegesztésként is ismert) villamos ív jön létre a folyamatosan előtolt huzalelektróda vége és a munkadarab között. Az ívet és a hegesztési ömledéket semleges, vagy aktív gázsugár védi. Az eljárás a legtöbb anyag számára alkalmas és a hegesztőanyagok a fémek széles választékához kaphatók.


bővebben>>


Vissza a tartalomhoz